Werkwijze

Praktijk de Schakel kenmerkt zich door een relationele kijk op het ontstaan en oplossen van problemen. Je leert om in het hier en nu te leven door oude nare ervaringen uit het verleden te vervangen door nieuwe, positieve ervaringen.

Je staat niet alleen

Als mens leef je niet alleen, je hebt andere mensen in je leven nodig die verschillende rollen kunnen hebben. Wanneer je bepaalde gevoelens of gedrag als een probleem ervaart, is dat ook van invloed op je directe omgeving. Om die reden wordt bij het zoeken naar een oplossing soms gezamenlijk het besluit gemaakt om bijvoorbeeld de partner, ouder(s) of kinderen bij de gesprekken te betrekken. Dit gaat echter in goed overleg en alleen met toestemming.

Kortdurende en directe begeleiding

Onze hulpverlening kenmerkt zich ook door een kortdurende en directe begeleiding. Het streven is om na 8 tot 12 gesprekken zonder hulp verder te kunnen. Het kan voorkomen dat je probleem dan nog niet is opgelost. In dat geval wordt dan gekeken naar een manier om het probleem zó in je leven in te passen dat je er mee om kunt gaan zonder dat het je leven beheerst. Zo nodig of indien gewenst wordt er samengewerkt met je huisarts en/of andere hulpverlening. Dit gebeurt uiteraard alleen met je eigen toestemming.

Heb je het gevoel dat je hulp kunt gebruiken? Maak dan een afspraak, wij helpen je graag verder.

Meer informatie of een afspraak maken?

Ik neem de tijd voor mijn clienten waardoor ik de telefoon niet altijd direct kan aannemen.

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je terug.