Gestaltpsychotherapie

Ieder mens komt in zijn of haar leven op een punt dat je lijkt te zijn vergeten wie je werkelijk bent of andere klachten ervaart waar je zelf niet uitkomt. Gestaltpsychotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij je je ‘ik’ weer leert kennen en vertrouwen.

Wanneer kan gestaltpsychotherapie je helpen?

De ontwikkeling van de individuele mens staat tijdens het leven niet stil. Je ontwikkelt bewust door een studie of cursus te volgen en onbewust bijvoorbeeld door gebeurtenissen die je meemaakt. Soms gaat deze ontwikkeling te snel of te onverwacht, dan kan het je bepaalde gevoelens of klachten geven zoals:

  • Het gevoel dat je jezelf kwijt bent of raakt
  • Depressiviteit
  • Stress of overspannenheid
  • Lusteloosheid
  • Paniek en angst
  • Dwangmatigheid
  • Teveel van je zelf vergen
  • Een negatief zelfbeeld

Deze klachten kunnen naast ontwikkelingen in je leven ook voortkomen uit traumatische ervaringen, stress, rouw, relatieproblemen of zelfs uit de jonge jaren van je leven. Met gestaltpsychotherapie helpen wij mensen om weer in balans te komen met zichzelf en met de omgeving.

Creëer je eigen oplossing

Gestaltpsychotherapie is een therapie waarbij de oplossing vanuit jezelf komt. Door middel van gesprekken wordt inzicht verkregen in jouw persoonlijke manier van denken, oplossend vermogen, hoe je omgaat met stress en andere patronen. Vaste, vertrouwde patronen kunnen op langer termijn problemen geven. Een bekend patroon is bijvoorbeeld moeite hebben met ‘nee’ zeggen zonder zichzelf daar bewust van te zijn. Op de lange termijn kan het je op gaan breken als je geen tijd meer hebt voor jezelf en geen rust en ontspanning kunt vinden. De oplossing is dan om het patroon te doorbreken en deze te vervangen door iets wat bij jou persoonlijkheid past. Door een nieuw patroon voorkom je hetzelfde probleem in de toekomst.

Praktijk de Schakel

Praktijk de Schakel is gespecialiseerd op het gebied van gestaltpsychotherapie, coaching en psychosociale hulpverlening. Onze cliënten bezoeken ons vanuit het hele land en komen veelal vanuit de provincie Zuid-Holland en de steden Den Haag en Rotterdam. Ook wanneer je niet in de gelegenheid of in staat bent naar onze praktijk te komen, kunnen wij je helpen. In dat geval maken wij gebruik van Skype.

Vergoedingen vanuit de ziektekostenverzekering

Over het algemeen worden de kosten voor een consult (deels) vergoed door uw ziektekostenverzekering. Vanzelfsprekend helpen wij je hier graag verder mee.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen. 

Meer informatie of een afspraak maken?

Ik neem de tijd voor mijn clienten waardoor ik de telefoon niet altijd direct kan aannemen.

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je terug.