Relatietherapie Capelle aan den IJssel

  • “Wij kunnen niet met elkaar praten zonder ruzie te krijgen
  • “Ik heb het gevoel dat ik niet tegen mijn vrouw opgewassen ben
  • Ik wil meer seks dan mijn vrouw
  • Ik heb een goede man, maar hij is altijd aan het werk”
  • Mijn partner luistert wel, maar lijkt mij niet te begrijpen
  • “Ik overweeg te gaan scheiden, wat komt daar bij kijken?”
  • Mijn relaties mislukken steeds, wat is er mis met mij?”
  • Wij zijn van een ander geloof, hoe moet dat?”

Iedere relatie kent ups en downs. Vaak overwin je gezamenlijk hindernissen die je tegenkomt en kun je samen verder. Het kan ook voorkomen dat je er niet samen niet uitkomt of je blijft tegen dezelfde dingen aanlopen. Irritaties lopen op en er ontstaat een afstand, je sluit jezelf steeds meer af voor de ander. Relatietherapie kan hierbij de oplossing bieden.

Natuurlijke verschillen

Mannen en vrouwen zijn van nature verschillend. In een relatie kunnen deze natuurlijke verschillen tot conflicten leiden. Soms is het antwoord helder en los je een conflict samen op, soms sluipt het conflict er haast onopgemerkt in en is achteraf onduidelijk waar het nou allemaal om ging. Echte problemen ontstaan als conflicten omslaan in een machtstrijd. Deze strijd doodt liefde en vreugde en je kunt niet meer genieten van elkaar.

Relatietherapie als hulpmiddel

Relatietherapie is gericht op de relatie die je met elkaar hebt, niet op het individu. Knelpunten in de communicatie zijn vaak de oorzaak van relatieproblemen. Het is moeilijk om binnen een relatie verlangens en behoeften onder woorden te brengen, evenals het luisteren naar elkaar en het begrijpen van de ander.

Praktijk de Schakel

Praktijk de Schakel is gespecialiseerd op het gebied van relatietherapie en coaching. Onze cliënten bezoeken de praktijk in Capelle aan den IJssel en komen veelal vanuit de provincie Zuid-Holland en de steden Den Haag en Rotterdam. Indien gewenst kunnen gesprekken met een mannelijke en vrouwelijke therapeut plaatsvinden.

Laat het vlammetje niet verder doven en wakker het vuur weer aan! Neem direct contact met ons op en wij leggen je graag uit wat we voor jullie kunnen betekenen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Ik neem de tijd voor mijn clienten waardoor ik de telefoon niet altijd direct kan aannemen.

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je terug.